Tervetuloa Suomi-kouluun!

Pariisin Suomi-koulu tarjoaa suomen kielen opetusta 3–18-vuotiaille suomalaistaustaisille lapsille ja nuorille. Opetus tapahtuu 6–12 oppilaan ryhmissä keskiviikkoiltapäivisin Pariisin 5. kaupunginosassa. Lisätietoja ryhmistä ja muista koulutyöhön liittyvistä asioista löydät Opetus-otsikon alta.

Pariisin Suomi-koulu ei järjestä kielikursseja aikuisille.

OPPILAAKSI OTTAMISEN PERUSTEET

Kouluun otetaan uusia oppilaita vuosittain sen mukaan, kuinka paljon vapaita oppilaspaikkoja on tarjolla, kuitenkin siten, että koulussa jo olevien oppilaiden sisarukset ovat etusijalla.

Oppilaiden suomen kielen taidon on oltava sellainen, että he pystyvät osallistumaan suomenkieliseen opetukseen ja toimintaan. Opetus siis vain täydentää kotona jo opittua kielitaitoa. Tästä tekee poikkeuksen Peipposten ryhmä. Peipposet on suunnattu erityisesti toisen polven ulkosuomalaisille ja muille oppilaille, joiden kotona ei välttämättä puhuta suomea ja jotka tarvitsevat suomen opinnoissaan apukielenä ranskaa. Oppilaaksi ottamisen perusteista päättää koulun johtokunta.

ILMOITTAUTUMINEN

Jos haluaisit ilmoittaa lapsesi mukaan Suomi-kouluun tai sinulla on kysyttävää koulun toiminnasta, ota yhteyttä puheenjohtajaamme Lauraan alla olevaan osoitteeseen.

Kun oppilaspaikka seuraavalle lukuvuodelle on varmistunut, peritään 50 euron suuruinen ilmoittautumismaksu, joka vähennetään lukuvuosimaksusta. Myös nykyiset oppilaat varmistavat oppilaspaikkansa seuraavaksi lukuvuodeksi maksamalla ilmoittautumismaksun toukokuun aikana. Maksua ei palauteta, jos perhe peruu ilmoittautumisen.

Kunkin oppilaan tarpeita parhaiten vastaavan ryhmän valitsevat opettajat.

LUKUVUOSIMAKSUT

1 lapsi/perhe 150 €
2 lasta/perhe 280 €
3 lasta/perhe 390 €

Puheenjohtaja Laura Tanttu-Moine: pariisinsuomikoulu [at] windowslive [piste] com

 

 

 

Mainokset