Blogi

Suomi-Koulu

Kanteleet soivat jälleen!

Eilen taas kanteleet soivat Rollinilla kun Helianna Herkkola tuli toisen kerran pitämään musiikkituntia Oraville, Kisuille ja Pupuille. Soitettiin mansikka-ja mustikkasointuja, jotka Oravat oppivat nopeasti, ja pienemmätkin oppilaat oivalsivat aika hyvin. Laulettiin taas kultakaloja ja lysti-laulua. ”Leijonaa mä metsästän”- laulua laulettiin koputellen kanteleita niin että tuli viidakon tunnelmaa. Hauskaa oli taas! Kiitos Helianna!  Pariisin Suomi-koulu toivottaa iloista ystävänpäivää kaikille!

Mainokset
Suomi-Koulu

Muskaria Rollinilla

Viime keskiviikkona oli muskarimeininkiä Rollinin koulussa, kun Helianna Herkkola tuli soittamaan ja laulamaan lasten kanssa. Hän vieraili jokaisessa luokassa.  Oravat, Kisut ja Puput saivat kaikki vuorollaan tutustua kanteleeseen, ja melkein kaikille se olikin ensikosketus soittimeen. Kaikki lapset keskittyivät kiinnostuneena kielten näppäilyyn  ja Heliannan opetukseen. Kokeiltiin erilaisia tapoja soittaa, hiljaisemmin ja nopeammin…Helianna lauloi laulua kultakaloista, lapset säestivät kanteleella. Hienosti he jo soittivat! Oppilaat kokeilivat myös muita instrumentteja ja miettivät syntyykö niistä talvisia ääniä. Sitten he soittivat ja lauloivat ”Rati riti rallan”.  ”Jos sul lysti on”- laulu laulettiin myös, ja kaikilla tuntui olevan lystiä! Lämmin kiitos hurmaavalle Heliannalle ja tervetuloa taas ensi keskiviikkona!

Kiitokset myös oppilaamme Cômen äidille Pariisin Suomi-koululle lahjoittamastaan kanteleesta, samoin Suomen suurlähetystölle, joka myös ystävällisesti lahjoitti kaksi kanteletta ja muutamia muita soittimia koulullemme. Nyt  riitti kanteleita ja soittimia kaikille oppilaille!

Helianna Herkkola esiintyy maanantaina 11.2. klo 19.30 Cité des Arts’issa. Hänen lauluaan säestää pianisti Philippa Neuteboom.  Cité des Arts, 18 rue de la Hôtel de Ville, 75004 Paris   http://www.citedesartsparis.fr

 

Suomi-Koulu

Opet lounaalla

Lauantailounaalla eilen Pariisin Suomi-koulun opettajien kanssa. Kaikki kahdeksan opettajaa koolla. Kuvassa vasemmalta alkaen: Sannilotta, Laura, Pia, Päivi, Erja, Vuokko, Hanna ja Elisa. Meillä on hyvä tiimi! 🙂 Ravintola oli tunnelmallinen La Cave de l’Insolite. Kodikas paikka, hyvää ruokaa ja viiniä! Ja ravintolan pitäjät ovat kahden suloisen oppilaamme vanhemmat! Suosittelemme! 🙂

https://www.lacavedelinsolite.fr/

mde

Suomi-Koulu

Kisujen uusi opettaja

Uusi vuosi Pariisin Suomi-koulussa on alkanut mukavasti kaikissa luokissa. Myös Kisujen luokassa, jossa nyt on opettajana Sannilotta. Oppilaat ovat sopeutuneet opettajan vaihdokseen oikein hyvin, sillä Sannilotta on ihana ja aurinkoinen persoona ja pätevä opettaja. Olemme iloisia että hän on tullut Pariisin Suomi-koulun opettajien joukkoon mukaan! Tässä muutamia kuvia eväshetkestä välitunnilla ja muistipelin peluusta  keskiviikolta 16.1.  ja yksi kuva keskiviikolta 23.1. kun Kisut olivat palaamassa välitunnilla luokkaan. Lisää Suomi-koulun tunnelmia ja kuvia tulee silloin tällöin tänne blogiin talven ja kevään mittaan, ja kertomuksia kaikista tapahtumistamme.

Suomi-Koulu

Iloista joulua!

Hyvää joulua kaikille Suomi-koulun oppilaille, vanhemmille ja opettajille! Tammikuussa tavataan taas! Suomi-koulu alkaa loman jälkeen keskiviikkona 9.1.2019.

Rollinin oppilaitten puolesta vielä myös lämpimät kiitokset Hanna Douaud’ lle ja Moomin Charactersille suloisista Muumi-joulukalentereista! Jokainen oppilas sai vuorollaan avata kalenterin luukkuja.

8BDC7C26-B9FA-4860-A787-1051B28955FF

Suomi-Koulu

Joulujuhlat

Tämän viikon keskiviikkona Pariisin Suomi-koulu vietti tunnelmallista koko perheen joulujuhlaa. Ohjelmassa oli tuttuun tapaan jouluista yhteislaulua, lasten musiikkiesityksiä ja itsensä Joulupukin vierailu… Lahjasäkin avautuessa pukin ympärillä tungeksittiin niin innokkaasti, että pienimmät olivat vaarassa jäädä jalkoihin! Myös tarjoilupöydän ääressä riitti kuhinaa ja syystä, sillä herkkua oli monenlaista. Juhla huipentui muhkeisiin arpajaisiin, jotka ovat lapsille aina yhtä kutkuttavan jännittävä kokemus. Juhlan juonsivat Suomi-koulun lukiota käyvät mademoisellet Saana, Hanna ja Kia.

Joulujuhlat olivat – kuten aina – koulun väen ja erityisesti vanhempien yhteinen voimannäyte. Paljon kiitoksia kaikille vanhemmille, jotka toitte herkullisia tarjoiluja tai kirppiskirjoja ja ahkeroitte tarjoilupöydän tai kirppispöydän takana ja autoitte loppusiivouksessa! Erityiskiitos Jesselle ihanan tuoksuvan glögin hankkimisesta hetken varoitusajalla! Suurkiitos juhlavastaavallemme Hanna D.:lle, joka hankki ison kasan houkuttelevia arpajaispalkintoja ja koordinoi juhlan muut valmistelut! Vielä paljon kiitoksia arpajaispalkintojen lahjoittajille, joita olivat monien vanhempien lisäksi mm. Tactic, Moomin Characters, Ajasto, Ideri, Korttien Talo, Inge Löök, Tähtitieteellinen Yhdistys URSA, PS-Kustannus, Anna Ruohonen, Laventeli ja MakeUp For Ever.

Mukana juhlassa olivat myös uudet ihanat opettajamme Sannilotta, joka aloittaa Kisujen opettajana tammikuun alussa, ja Elisa, joka aloitti Peipposten opettajana pari viikkoa sitten. Lämpimästi tervetuloa molemmille!

SannilottaElisa

Ensi viikolla (siis 19.12.) on vielä yksi normaali koulukerta sekä Rollinilla että Arbalètella. Nähdään silloin!

Suomi-Koulu

Arbalèten jouluvälipala

Arbalèten koulun johtajattaren toivottua yhteistoimintaa Suomi-koulun ja heidän omien koululaistensa välille heräsi idea, että entäpä jos järjestäisimme suomalaisen jouluvälipalan keskiviikkoisin koululla oleville ranskalaisille oppilaille. Samalla Ketut ja Norpat saisivat oivan tilaisuuden esitellä laajemmallekin yleisölle aiemmin syksyllä tekemiään postereita ja voisimme samalla pitää joulujuhlalaulujen kenraaliharjoitukset elävän yleisön edessä.

Itsenäisyyspäivämme aattona suomikoululaiset saivat vieraakseen 48 Arbalèten koulun oppilasta ja heidän ohjaajansa. Oppilaat olivat samanikäisiä alakoululaisia kuin omat oppilaamme. Juhlan aluksi lauloimme taustanauhan säestyksellä Joulu on taas ja tahattomasti kaanonissa lauletun Ratirirallan. Itse asiassa esitys oli aivan loistava!  Tämän jälkeen oppilaamme kertoivat postereissa olevista kuvistaan ja vastailivat arbalètelaisten kysymyksiin. Vieraitamme kiinnosti mm. Kolin kansallispuisto ja takarivissä kuiskuteltiin mm. Miten lapset menevät kouluun kun on lunta? Voiko pakkasella olla välitunnilla? Tai millaisia ruokia Suomessa syödään?

Juhlan lopuksi meillä oli ilo antaa vieraillemme suomalaisia Turku-aiheisia joulukalentereita ja kirjalahjoitus keskiviikkokerhon kirjastoon. Toivottavasti ranskannetut Timo Parvelan Ella-kirjat päätyvät monen pienen ranskalaislukijan luettavaksi. Juhla päätettiin Soihdut sammuu yhteislaululla, jonka kertosäkeeseen myös vieraamme osallistuivat. ”Tip-tap, tip-tap, tipé-tipé tip-tap. Tip, tip, tap!”

Ja eihän juhlia ilman tarjoiluita! Välipalalla tarjoilimme pipareita, mehua ja piparinmakuisia Dumle-suklaita. Vieraamme toivat lisäksi paljon karkkia ja juotavaa yhteiseen tarjoilupöytäämme. Osa ranskalaislapsista kiitti suomeksi joulutonttusuklaan saatuaan; ”kiitos, kitos ja kittos”. Hauskaa oli ja ehkäpä tästä tuleekin vuosittainen traditio?