Blogi

Suomi-Koulu

Kevätjuhla

Pariisin Suomi-koulun kevätjuhlaa vietettiin jo tutuksi tulleessa juhlasalissa, Foyer de Grenellessä. Ohjelma alkoi perinteisellä Suvivirrellä, joka aina herättää hiukan haikeita ja nostalgisia tunteita monien vanhempien kohdalla. Puput, Kisut ja Oravat loruttelivat ja lauloivat lavalla kaikki yhdessä opettajiensa kanssa. Sitten oli Ilvesten, Kettujen, Norppien ja Peipposten vuoro esiintyä. He lauloivat komeasti kolme laulua, Risto Räppääjä-elokuvasta tutun ”Elämä ei ole hassumpaa”-laulun, ja tunnelmallisen ”Taivas on sininen ja valkoinen” sekä ainakin joidenkin vanhempien omasta lapsuudesta tutun ” Liikennelaulun” .
Lopuksi Eira yllätti kaikki esittämällä spontaanisti aivan yksin yhden runon. Bravo Eira! Ja välillä laulettiin pari kansanlaulua kaikki yhdessä.
Esitysten jälkeen oli tuttuun tapaan iloista seurustelua, vanhempien tuomien herkkujen nautiskelua, kirpputori ja arpajaiset. Kasvomaalauksesta huolehtivat tällä kertaa oppilaat itse.Idea tuli Chloélta ja hänen äidiltään, ja muutkin tytöt innostuivat puuhasta. He tekivät todella taitavia ja kauniita kasvomaalauksia toisille oppilaille.Oli hauskaa että oppilaat myös osallistuivat! Juhlissa oli myös myynnissä uunituore lehtemme, ” Pariisin Suomi-koulun Sanomat” , jossa kerrotaan kuluneen kouluvuoden tapahtumista, esimerkiksi retkestä Luxembourgin puistossa,jossa Lea Nousiainen kertoi oppilaille puiston historiasta. Lehdessä on myös mm.juttu kaksikielisyydestä ja muuta asiaa. Lehden tuotto tulee koulun toiminnan tukemiseksi.Arpajaiset olivat tietysti jännä ohjelmanumero oppilaille. Iso kiitos kaikille arpajaisvoittoja lahjoittaneille tahoille! Kiitokset juhlavastaavillemme Annalle ja Hannalle juhlien järjestelyiden koordinoimisesta ja kaikesta. Kiitos kaikille muillekin aktiivisille vanhemmille avusta juhlissa ja tuesta koko kouluvuoden aikana. Erityiset kiitokset rahastonhoitajalle Juho Lipposelle, tanssija Tuomas Lahdelle, opas Lea Nousiaiselle. Kiitos myös Hanna Douaud’lle kirjalahjoituksista ja Hanna Sorsalle kanteleesta. Suuret kiitokset myös Suomen suurlähetystölle soitinlahjoituksista, Suomi Instituutille kokoustiloista, ja Helianna Herkkolalle iloisista kanteletunneista. Ja kaikille oppilaille sydämellinen kiitos tästä kouluvuodesta! Kohta on kesäloman aika…Pariisin Suomi-koulun opettajat toivottavat aurinkoista ja ihanaa kesää kaikille! Tavataan taas syksyllä.Suomi-koulu alkaa 11.syyskuuta.

Mainokset
Suomi-Koulu

Tanssitunti Rollinilla

Viikko sitten Puput, Kisut ja Oravat kokivat tanssin taikaa ja liikunnan iloa, kun tanssija Tuomas Lahti, oppilaamme isä, tuli pitämään tanssituntia kouluumme. Tuomas on jo useamman kerran vetänyt tanssitunteja oppilaillemme, ja on ollut muutenkin aktiivinen Pariisin Suomi-koulun toiminnassa. Olemme siitä todella iloisia ja kiitollisia. Tälläkin kertaa lapset nauttivat suunnattomasti tunnista. Oli huivien hurmaa, kun lapset saivat liidellä lennätellen huiveja musiikin tahdissa. Jännää oli myös tanssia parin kanssa pitäen paperinpalaa käsien, olkapäiden tai vaikka päiden välissä, ja paperia ei saanut pudottaa. Toinen vei, ja toinen liikkui sen mukaan eri suuntiin. Rollinin koulun voimistelusali täyttyi lasten naurusta ja riemun kiljahduksista ja musiikin rytmeistä. Tunnin jälkeen oppilaat kommentoivat : ”Olipa hauskaa! ” ” Oli tosi kivaa!”  ISO KIITOS Tuomas!

Suomi-Koulu

Opettajat vierailulla Unescossa

Talvisen lomatauon jälkeen Pariisin Suomi-koulu alkaa taas tänään. Mutta osa opettajista tapasi jo eilen, sillä saimme kutsun UNESCOon oppilaamme äidiltä Riitta Carrélta.  Vierailu oli antoisa, paljon kiinnostavaa asiaa kulttuurista ja koulutuksesta. Kiitokset Katja Konkolalle ja Piia Immoselle, jotka kertoivat meille UNESCOn toiminnasta ja Aleksi Kaleniukselle  kiitos oikein hyvästä luennosta koskien koulutusta sekä maailmalla että Suomessa.  Me opettajat saimme uutta tietoa ja ideoitakin, joita voimme hyödyntää opetuksessa. Ja kaiken lisäksi UNESCO palkitsi suomalaisen Ulla Koivulan ja ThingLinkin juuri vierailumme aikana!

 

http://www.goodnewsfinland.com/thinglink-claims-unesco-prize/

https://www.thinglink.com

Lämpimät kiitokset opastuksesta Riitta!

 

 

Suomi-Koulu

Kanteleet soivat jälleen!

Eilen taas kanteleet soivat Rollinilla kun Helianna Herkkola tuli toisen kerran pitämään musiikkituntia Oraville, Kisuille ja Pupuille. Soitettiin mansikka-ja mustikkasointuja, jotka Oravat oppivat nopeasti, ja pienemmätkin oppilaat oivalsivat aika hyvin. Laulettiin taas kultakaloja ja lysti-laulua. ”Leijonaa mä metsästän”- laulua laulettiin koputellen kanteleita niin että tuli viidakon tunnelmaa. Hauskaa oli taas! Kiitos Helianna!  Pariisin Suomi-koulu toivottaa iloista ystävänpäivää kaikille!

Suomi-Koulu

Muskaria Rollinilla

Viime keskiviikkona oli muskarimeininkiä Rollinin koulussa, kun Helianna Herkkola tuli soittamaan ja laulamaan lasten kanssa. Hän vieraili jokaisessa luokassa.  Oravat, Kisut ja Puput saivat kaikki vuorollaan tutustua kanteleeseen, ja melkein kaikille se olikin ensikosketus soittimeen. Kaikki lapset keskittyivät kiinnostuneena kielten näppäilyyn  ja Heliannan opetukseen. Kokeiltiin erilaisia tapoja soittaa, hiljaisemmin ja nopeammin…Helianna lauloi laulua kultakaloista, lapset säestivät kanteleella. Hienosti he jo soittivat! Oppilaat kokeilivat myös muita instrumentteja ja miettivät syntyykö niistä talvisia ääniä. Sitten he soittivat ja lauloivat ”Rati riti rallan”.  ”Jos sul lysti on”- laulu laulettiin myös, ja kaikilla tuntui olevan lystiä! Lämmin kiitos hurmaavalle Heliannalle ja tervetuloa taas ensi keskiviikkona!

Kiitokset myös oppilaamme Cômen äidille Pariisin Suomi-koululle lahjoittamastaan kanteleesta, samoin Suomen suurlähetystölle, joka myös ystävällisesti lahjoitti kaksi kanteletta ja muutamia muita soittimia koulullemme. Nyt  riitti kanteleita ja soittimia kaikille oppilaille!

Helianna Herkkola esiintyy maanantaina 11.2. klo 19.30 Cité des Arts’issa. Hänen lauluaan säestää pianisti Philippa Neuteboom.  Cité des Arts, 18 rue de la Hôtel de Ville, 75004 Paris   http://www.citedesartsparis.fr

 

Suomi-Koulu

Opet lounaalla

Lauantailounaalla eilen Pariisin Suomi-koulun opettajien kanssa. Kaikki kahdeksan opettajaa koolla. Kuvassa vasemmalta alkaen: Sannilotta, Laura, Pia, Päivi, Erja, Vuokko, Hanna ja Elisa. Meillä on hyvä tiimi! 🙂 Ravintola oli tunnelmallinen La Cave de l’Insolite. Kodikas paikka, hyvää ruokaa ja viiniä! Ja ravintolan pitäjät ovat kahden suloisen oppilaamme vanhemmat! Suosittelemme! 🙂

https://www.lacavedelinsolite.fr/

mde