Historiikki

Maailmalla toimii noin 140 Suomi-koulua ja Pariisin Suomi-koulu on niistä yksi vanhimmista.

Pariisin Suomi-koulun perusti vuonna 1974 joukko Pariisissa asuvia suomalaisäitejä. Koulun perustajat olivat sisukkaita ja rohkeita, sillä heillä ei ollut muita Suomi-kouluja esimerkkinä tai mallina eikä siihen aikaan ollut saatavilla vielä ulkopuolista tukeakaan, vaan kaikki piti aloittaa tyhjästä ihan itse. Ennen kaikkea piti hiukan uhmata ranskalaista ympäristöä jo pelkästään sillä, että halusi puhua lapselleen äidinkieltään saati sitten että halusi mahdollisuuden opettaa tuota kummallista kieltä koulussakin!

Vuosina 19741991 Suomi-koulu toimi nimellä Keskiviikkokoulu. Niinä vuosina se oli yhteydessä Ranskan Suomi-Seuraan ja France-Finlande-yhdistykseen. Vuonna 1991 koulu itsenäistyi ja perusti oman yhdistyksen. Siitä lähtien se on toiminut nimellä ”Pariisin Suomi-koulu École Finlandaise de Paris”.

Pariisin Suomi-koulu on saanut käyttää ranskalaisen koulun tiloja rue Rollinilla, Pariisin 5. kaupunginosassa, jo 1990- luvun alkupuolelta lähtien. Vuonna 2013 ranskalaisen koulu-uudistuksen seurauksena Suomi-koulu joutui jakamaan toimintansa kahden eri koulun tiloihin. Pienten oppilaitten ryhmät ja lukiolaiset ovat edelleen rue Rollinilla, kun taas muut luokat ovat rue de l’Arbalèten koulussa, myös 5. kaupunginosassa.

Suomi-koulun perustamisvuonna oppilaita oli 33. Viimeisten vuosien aikana oppilaita on ollut 7080. Oppilasmäärä on siis kasvanut vuosien varrella mukavasti! Myös koulun toiminta on muuttunut kerhomaisesta touhusta koulumaisemmaksi opiskeluksi. Ryhmiäkin on jo kahdeksan. Yksi niistä on lukiolaisten luokka, jossa valmistaudutaan ranskalaisen ylioppilastutkinnon (baccalauréat) suomen kielen yo-kokeeseen. Pariisin Suomi-koululla on ollut vuodesta 2011 lähtien oma opetussuunnitelma, jota opettajat noudattavat joustavasti omia opetusmetodejaan käyttäen, koskaan oppimisen ja opettamisen iloa unohtamatta!

Mainokset