Hyvä tietää

LASTEN TUOMINEN JA HAKEMINEN

Suomi-koulun portti avataan Rollinilla klo 14.30 koulun alkaessa ja uudelleen kello 16.45 koulun päättyessä. (Lukiolaiset aloittavat koulun tosin vasta klo 15.00.) Arbalètella koulun ovi avautuu klo 14.45 ja uudelleen klo 17.00. Kuten kaikissa kouluissa, näitä kellonaikoja on noudatettava ehdottomasti, sillä emme saa pitää koulun ovea auki pitkään. Olethan siis ajoissa tuomassa ja hakemassa lastasi.

Lisäksi on hyvä muistaa, että plan vigipirate on edelleen voimassa ja turvallisuussyistä aikuiset eivät saa tulla kouluun sisälle ilman vahtimestarin etukäteen myöntämää lupaa.

Koulujen vahtimestarit ovat valitettavasti hyvin tarkkoja kellonajoista ja plan vigipiraten noudattamisesta. Pariisin Suomi-koulu on sikäli onnekkaassa asemassa, että olemme saaneet (ainakin toistaiseksi) toimia Pariisin kaupungille kuuluvissa Rollinin ja Arbalèten koulujen tiloissa maksutta. Koulutilojen jatkuvuuden turvaamiseksi on kuitenkin tärkeää, että emme aiheuta koulujen vakituiselle henkilökunnalle ylimääräistä ”päänvaivaa”.

Koulukerran päättyessä on erittäin tärkeää, että opettaja ehtii saada vähintään katsekontaktin lapsen hakijaan, jotta tietää lapsen päässeen turvallisen aikuisen huomaan.

Lapset ovat portin ulkopuolella vanhempansa tai hänen valtuuttamansa henkilön vastuulla.

YHTEYSTIEDOT

Jos lasta tuo ja hakee joku muu kuin jompikumpi vanhemmista, jokaisen uuden hakijan nimi ja matkapuhelinnumero on ilmoitettava suoraan lapsen opettajalle sähköpostilla, mikäli hänen yhteystietojaan ei ole jo merkitty syksyllä palautettavaan lisätietolomakkeeseen.

Jos vanhemman omissa yhteystiedoissa (erityisesti puhelinnumero ja sähköpostiosoite) tapahtuu lukuvuoden aikana muutoksia, niistä on ilmoitettava välittömästi koulun sihteerille.

Lapsen vanhemman tai hänen valtuuttamansa hakijan tulee olla tavoitettavissa annetusta puhelinnumerosta Suomi-koulun aikana, jotta opettaja saa häneen tarvittaessa yhteyden, esimerkiksi mikäli hakija ei ole ajoissa paikalla koulun päätyttyä tai oppilas sairastuu kesken tunnin.

POISSAOLOT

Poissaoloista täytyy ilmoittaa etukäteen sähköpostilla tai tekstiviestillä suoraan lapsen omalle opettajalle.

VÄLIPALAT JA SYNTYMÄPÄIVÄTARJOILUT

Lapsi tarvitsee mukaansa jokaisella koulukerralla pienen, helposti syötävän välipalan ja juotavaa. Karkkien ja erityisesti tikkarien tuominen ei ole suotavaa.

Mahdollisista syntymäpäivätarjoiluista pitää sopia lapsen opettajan kanssa. Jos lapsellasi on jokin ruoka-aineallergia, ilmoitathan siitä opettajalle, ellet ole jo ilmoittanut siitä syksyn lisätietolomakkeessa.

POTKULAUDAT, RATTAAT, JALKAPALLOT JA MUUT OMAT TAVARAT

Emme valitettavasti voi säilyttää koulun tiloissa potkulautoja, polkupyöriä, rattaita emmekä mitään muuta ylimääräistä.

Jos lapsella on omia leluja tai esim. keräilykortteja mukanaan, niin ne ovat hänen omalla vastuullaan, eikä Suomi-koulu ota vastuuta kadonneista tavaroista.

Jos oppilas haluaa tuoda kouluun jalkapallon välituntia varten, pallon on oltava ns. pehmopallo (esim. vaahtomuovia). Turvallisuussyistä kouluun ei saa tuoda kovia palloja. Jos pallo joutuu pelin tuoksinnassa koulun katolle, emme ikävä kyllä saa sitä sieltä alas.

 

Mainokset