h1

Pariisin Suomi-koulu : Suurpedot

Toimintasuunnitelma –  15-18-vuotiaat  –  Lukuvuosi  2010-2011

Vuoden teemana jatkuu kirja. Pariisin kirjamessujen kutsuvieraana tammikuussa 2011 ovat Pohjoismaat ja luokkamme vierailee siellä tavatakseen kirjailijoita ja kääntäjiä.

Kieliopista kertaamme asiat, jotka tuottavat oppilaille erityisesti vaikeuksia : esimerkiksi verbin asema ja merkitys suomen kielessä.

Opetus- ja kommunikointikielemme on suomi.

Kirjallisen kielitaidon kehittämiseen käytämme kirjoja sekä tieteellisiä ja eri alaa koskevia kirjoituksia. Oppilaiden oma kielitaito karttuu, kun he kirjoittavat säännöllisesti esseitä ja muita tekstejä suomeksi. Tavoitteena on johdonmukainen, kieliopillisesti korrekti ja helppolukuinen teksti.

Mainokset

One comment

  1. Hei suomikoululaiset!! 13-vuotias tyttäreni Anaïs on vanha suomikoululainen (4-9-ikäisenä) Vuokon, Elvin ja Raijan ”oppilas”, ja olisi kenties kiinnostunut suomikoulusta uudelleen,(suureksi ilokseni) suomenkielentaidon ylläpitämiseksi. Olisiko ensi syksyksi tilaa tälle kyseiselle (Erjanko?) tunnille? Minkä ikäisiä oppilaita tällä suurpetojen tunnilla käy? Anaïs menee ensi vuonna 4:lle luokalle eli ei ole suinkaan vielä lukiolainen…Terkut kaikille ”vanhoille” suomikoulun opettajille!! Ystävällisin terveisin, Tanja FKommentointi on suljettu.