h1

Revontulilumi [lukupiiri]

Riitta Jalonen on luonut talvisen tunnelmallisen kertomuksen Revontulilumi, josta odotamme myös innolla kommentteja ja palautetta.

Mainokset

4 kommenttia

 1. Fanny 5-vuotta: Kirja oli outo, en tykännyt koska kuvat ei olleet hyvin piirretty. Tarina ei ollut hyvin kirjoitettu.

  Äiti: Pidin kuvituksesta paljon, tarina tuntui kyllä hiukan hidastempoiselta, ehkä se oli tarkoitettu vanhemmalle kohdeyleisölle. 5-vuotiaiden myös on ehkä vaikea seurata muistikuvien selostuksia. Mutta muuten kirja oli kivan tunnelmallinen ja oma lapsuus muistui kyllä mieleen tapahtumista.


 2. Jules 7vee :

  Se oli pitkä ja pelotti vähän [luola ja pimeä metsä] ; revontulet on jännää.

  Tom 5vee :

  Parasta oli kun [Sari] meni nukkumaan, peitto ja nalle. Ja sit kun oli revontulet ja S [-kirjain] lumessa.

  Äidin kommentti :

  Kirja oli ihastuttavan nostalginen ja sadunomainen ; siinä tunnisti oman lapsuuden tunnelmia ja kuvitelmia miten puut taipuivat seuraamaan. Kerrassaan taianomainen tunnelma, joka ei tosin tunnu vetoavan näin pieniin ja kaukana kotimaasta kasvaviin.

  Kohderyhmään kuuluisivat mielestäni paljon isommat lapset kuin Kissanpoikien ryhmä ; ainakin meillä lukeminen piti pätkiä moneen osaan juuri tuon hidastempoisuuden vuoksi. Ovatko nykyajan lapset liian tottuneinta toimintaan ; emmekö osaa hidastaa vauhtia itsekin ja näyttää mallia ?


 3. Elina oli päättänyt jo etukäteen että pitää kirjasta, kuten ”toisetkin lapset”. Hän kuitenkin sanoi että kirja oli pitkä ja vaikea ymmärtää. Hän ei halunnut että kirja luetaan uudestaan.

  Äidin kommentti :
  Pitkäpiimäistä kuvailua ja juonessa ei ole päätä, ei häntää. Kirja ei anna lukijalle mitään ; siitä puuttuu juoni/tarina/hauskuus tai yllätys yms. Aino-kirjoissa Kristiina Louhen kuvitus on ”raikkaampaa”.


 4. Äidin kommentti :

  Kirjassa on tosi kaunis kuvitus ja myös hyvin tunnelmallinen teksti. Mielestäni se on kuitenkin huomattavasti vanhemmille lapsille kuin 4v.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s