h1

Pariisin Suomi-koulu – L’Ecole finlandaise de Paris (info)

TOIMINTAPERIAATTEET

Pariisin Suomi-koulu tarjoaa suomen kielen täydentävää opetusta kotona opitun kielen tueksi. Oppilaaksi otetaan kolme vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia lapsia ja nuoria. Heidän suomen kielen taitonsa on oltava sellainen, että osallistuminen suomenkieliseen opetukseen ja toimintaan on mahdollista. Oppilaaksi ottamisen perusteista päättää koulun johtokunta. Emme järjestä kielikursseja ummikoille tai aikuisille.

Suomi-koulua pitää yllä L’Ecole finlandaise de Paris -niminen rekisteröity yhdistys. Koulun johtokunnan muodostavat hallitus ja opettajat. Tällä hetkellä hallitukseen kuuluvat :

Puheenjohtaja : Laura Tanttu-Moine
Sihteeri : Jetta Keränen
Rahastonhoitaja : Juho Lipponen

Opettajina ovat :

Vuokko Ogliastri (Puput 3–4v)
Anna Shemshura (Kisut 4–5v)
Laura Tanttu-Moine  (Oravat 5–7v)
Päivi Kauppila (Ilvekset 6–8v)
Pia Ory ja Maija Tuovinen (Koppelot 7-9v)
Hanna Eskelinen (Norpat 10-12v)
Erja Alterio (suurpedot eli lukiolaiset)

HUOM : Yllämainitut ikäryhmät ovat suuntaa-antavia!

Koulun oppilaiden vanhemmat ovat lukuvuosimaksun maksettuaan edellä mainitun yhdistyksen jäseniä. Jäsenten toivotaan osallistuvan aktiivisesti yhdistyksen toimintaan, ja he voivat asettua ehdolle eri tehtäviin. Jäsenten velvollisuuksiin kuuluu osallistuminen sekä vuosittaiseen yleiskokoukseen että luokittain järjestettäviin vanhempainkokouksiin.

Ohessa liitteenä Pariisin Suomi-koulun opetussuunnitelma

OSOITE JA KULKUYHTEYDET

Suomi-koulu toimii Pariisin 5. kaupunkipiirissä kahdessa eri osoitteessa hyvien julkisten liikenneyhteyksien ulottuvilla.

Pupujen, Kissanpoikien ja Oravien opetus tapahtuu osoittessa 10 rue Rollin, 75005 Paris (metroasema Place Monge/Cardinal Lemoine, linjat 7 ja 10, bussit 47, 67 ja 89 ja lisäksi hieman kauempana 82, 84, 86, 87 sekä RER B ja C).

Ilvekset, Koppelot, Norpat sekä lukiolaiset ovat osoitteessa 41, rue de l’Arbalète, 75005 Paris. Oppilaat otetaan sisään Ecole primairen ovesta nro 1. Tämä koulu on metro 7:n (asema Censier-Daubenton) ja RER B:n (asema Port Royal) lahella. Busseista koululle kulkevat linjat 27 ja 47.

TYÖ- JA LOMA-AJAT

Koulua käydään keskiviikkoisin Pariisin seudun lomakalenteria seuraten. Koulu-ajat ovat: 14h30 – 16h45 (Rollin) ja 14h45 – 17h00 (Arbalète). Lukuvuosi alkaa syyskuun puolivälissä ja päättyy kesäkuun puolivälissä.

LUKUVUOSIMAKSUT

1 lapsi/perhe 150 €
2 lasta/perhe 280 €
3 lasta/perhe 390 €

OPPILAAKSI HAKEMINEN JA OTTAMINEN

Uusia oppilaita otetaan vastaan, mikäli vapaita oppilaspaikkoja on tarjolla. Oppilaaksi ottaminen tapahtuu oppilaspaikkaa koskevista hakemuksista laaditun luettelon mukaisesti, kuitenkin siten, että koulussa jo olevien oppilaiden sisarukset ovat etusijalla. Oppilaspaikkaa hakevien tulee ottaa yhteyttä koulun puheenjohtajaan alla olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Kun oppilaspaikka on varmistunut, peritään 50 euron suuruinen ilmoittautumismaksu, joka vähennetään lukuvuosimaksusta. Myös nykyiset oppilaat varmistavat oppilaspaikkansa seuraavaksi lukuvuodeksi maksamalla kyseisen maksun toukokuun aikana. Ilmoittautumismaksua ei palauteta, vaikka lapsi ei aloittaisikaan Suomi-koulussa. Päätöksen siitä, mihin ryhmään oppilas sijoitetaan, tekevät opettajat.

LISÄTIETOJA

Pariisin Suomi-koulun puheenjohtaja Laura Tanttu-Moine toimii yhteyshenkilönä ja on tavoitettavissa sähköpostitse osoitteesta pariisinsuomikoulu (at) windowslive (piste) com

Mainokset

3 kommenttia

  1. […] maksujärjestelyissä pyydetään ottamaan yhteyttä koulun johtajaan tai rahastonhoitajaan (ks yhteystiedot, sivun […]


  2. […] Suomi-koulun Ilveksissä (ks infosivu) yksi paikka vapaana 2004 tai 2005 […]


  3. […] Kissanpoikien ja Oravien opettajalta toivomme varhaiskasvatusalan koulutusta (esim. lastentarhanopettaja, lastenhoitaja, lapsiin erikoistunut lähihoitaja) ja mielellään perehtyneisyyttä kaksikielisyyteen. Lisätietoja ryhmistä ja niiden tavoitteista löytyy Suomi-koulun blogin infosivun opetussuunnitelmasta. […]Kommentointi on suljettu.