h1

Kuinka käpylehmä ammuu [lukupiiri]

Lukupiirin ensimmäinen kirja on Mysi Lahtisen Kuinka käpylehmä ammuu.

Lasten palaute tulee jokaisen kirjan kommenttilaatikkoon, eli muistakaa käydä lukemassa niitä tulevina viikkoina kirjojen kiertäessä. Nostamme sitten kommentit artikkeliin yhteenvedoksi, kun kaikki ovat kirjan lukeneet.

Iloisia lukuhetkiä !

Mainokset

10 kommenttia

 1. ”Tosi hyvä kirja ja hauska! ihan kuin mummon ja ukin luona, vaikka niiden mökki ei ole saaressa, mutta järven rannalla ja sielläkin on soutuvene ja saari. Uidaan ja leikitään metsässä intiaania ja tehdään käpylehmiä, ne on kivoja. Meidänkin ukki tekee puukon avulla puusta ja tuohesta vaikka mitä. Jousipyssyt ja veneet on tosi hienoja.
  Hauska, kun mummi poltti mannapuuron (kaurapuuro) ja savua oli joka paikassa. Hassua, kun mummo putosi veneestä, eikä hukkunut. Minäkin tykkään lähettää kortteja ja piirrustuksia”.


 2. Kirjan kuvat olivat kivoja. Mummi oli hauska. Batman ja prinsessa-leikki oli hauska.
  Kirja oli vähän vaikea ja pitkä. En ymmärtänyt kaikkea enkä jatkanut aina kuunnella.

  (Kirjaa piti lukea pikkuhiljaa, luku kerrallaan. Ei jaksettu lukea ihan joka lukua)


 3. Tykkäsin etenkin osasta ”Kesä on tullut”. Kuvasta tulee mieleen kesä mummin ja vaarin mökillä Saimaalla. Oli hassua, kun isoäiti kertoi tarinassa, että noidat avasivat joskus lukkoja salvianlehdellä. Keijutaika ja Julian lampaat olivat myös kivoja juttuja. Kirja oli vähän pitkä.


 4. Satu ”Mitä saisi olla? Kauppias kysyi” Elise piti sadusta kohtalaisesti. Satu oli sopivan lyhyt, mutta kuvia olisi saanut olla enemmän (yksi kuva sadussa).


 5. Viimeinen tarina oli paras.


 6. Vaikea ja liian pitkä, silti kuuntelin.


 7. Se oli kiva ja naurettava (= sai nauramaan).


 8. Pitkä, koko hiihtoloman kesänyt projekti, sillä lähes 3 viikkoa meni lukiessa. Lukupiirikirjan, joka kiertää kodista kotiin yleensä viikossa soisi olevan lyhyempi. Aikuiselle eli minulle äitinä tarinat olivat nostalgisen tunteikkaita, mutta 2000-luvun ulkosuomalaiskaupunkilaiselle saariston elämä tuntui turhan kaukaiselta. Toki kirjallisuus avartaa maailmaa, mutta paljon aikaa kului sanojen selvittämiseen, tarinoiden aukikertomiseen ja yleisestikin tapahtumien selittämiseen, että sisämään ”wii-sukupolven kasvatit” pääsivät tarinoista jyvälle.


 9. Vaikeasti luettava, lapsilla (5, 5 & 7v.) ei riittänyt mielenkiinto kuunnella vaikeimpia kohtia. Rikasta kieltä, mutta vaikea. Tylsä kirja isän ja lasten mielestä.


 10. ”Mä tykkäsin kun lapset soittivat pianoa ja leikkivät prinsessaa ja batmania. Tykkäsin kun lapset leikkivät paljon” Oona 5 vuotta (Oravat)
  ”En ymmärtänyt kaikkea, mutta tykkäsin kun lapset leikkivät batmania ja prinsessaa” Saana 7 v (Ilvekset)

  Äidistä kirja oli hieman tylsä ja paljon piti selittää lukiessa. Tarinat alkoivat hauskasti, mutta olivat hieman pitkäveiteisiä. Kieli sinänsä oli kaunista ja kuvitus erittäin hyvää.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s