h1

Karhumäen otso ja karhunkierros [lukupiiriin kuulumaton bonus]

Karhumäen otso ja karhunkierros, kirjoittajilta Jukka Parkkinen ja Pia Westerholm pääsi livahtamaan lukupiirin kirjojen mukaan, ja saimme jo ihanan paljon palautetta.

Täten kirja komeilee yhä lukupiirin hännänhuippuna, bonuksena.

Mainokset

7 kommenttia

 1. ”Amalia-tädillä oli synttärit ja Oiva Karhunen antoi kortin ja se kuli ja sitten se sanoi: en halua kastua vedessä. Reppu putosi ja tavarat kans. Sitten etsittiin reppua ja löydettiin se. Oiva löysi hunajaa ja tuli 2 mehiläistä, sitten 3 ja 4… ja ampiaiset olivat vihaisia. Sitten se juoksi pakoon. Amalia-täti näki tien ja siellä oli jäätelöauto.”


 2. ”Amalia-täti alkoi pakkaamaan, siksi ne meni retkelle metsään. Silta sortui ja kaikki putosi veteen ja reppu putosi. Tekivät lautan ja ne löyti reppu. Kirja oli hyvä.”


 3. ”Että se oli kiva kirja. Ne tapahtumat oli hyviä. Ja kun ne pakkas, sitten ne otti liikaa tavaroita ja ne otti jotain pois. Ja sitten kun ne putosi, se ei ollut kivaa kun laukku meni vedestä mukaan ja sieltä putosi melkein kaikki ruoka. Ne sai sen kiinni ja sitten ne, ne meni ja lähti kun ne oli eksyksissä. Oikeesti Amalia-täti meni kalalle, toiset meni hakeen marjoja ja muita. Sitten ne löysi hunajaa ja sitten tuli ampiaisia ja ne juoksi. Ne löysi tien ja jäätelöauton. Ja se loppui siihen.”


 4. On Amalia-tädin syntymäpäivä. Hänen kaveri antaa sille kakun ja retken metsään. Ne pakkaavat tavarat mutta liikaa. Niillä on 3 reppua. Kun ne haluavat mennä sillan yli, ne tippuvat veteen. Reppu hukku. Niillä ei ole enää ruokaa ja niiden pitää hakea ruokaa metsästä : mustikoita, sieniä, kalaa, hunajaa. Kun viikko on loppu, Amalia haluaa kotiin ja haluaa syödä jäätelöä. Amalia sanoo ”kiitos mutta ensi kerralla anna jäätelö !”


 5. Isabella ja isoveli André pitivät ”Karhumäen Otso ja karhunkierros ” -kirjaa hauskana, katselivat kuvia mielenkiinnolla ja vaikuttivat seuraavan tarinaa suhteellisen helposti. Kirja ei kuitenkaan herättänyt niin paljon kiinnostusta, että kumpikaan heistä olisi halunnut jälkeenpäin katsella kirjan kuvia itse, kuten he monesti tekevät.

  Aikuisen näkökulmasta sanoisin, että tarinan idea oli sinänsä hauska, eräretkelle lähteminen, mutta juoni oli aika ohut ja kerronta mielestäni epätasaista ja hyppelehtivää. Se, että sivut piti välillä kääntää toisinpäin oli jännä kikka, muttei sinänsä tuonut mitään kovin uutta. Tarinassa yritettiin viljellä tiettyä kuivaa huumoria välillä, mutta se ei avaudu vielä 5-7 -vuotiaille eikä näin ollen naurattanutkaan. Kuvat/kuvitus olivat samaa tyyliä, jäivät vähän valjuiksi. Kiva kirja lukea kerran.


 6. ”Amalia-täti oli vähän hassu ja keittiö aika erikoinen. Uunissa oli hämähäkkejä ja pöydällä tavarat outoja. Täti sai ison syntymäpäiväkakun. Sitten ne lähti retkelle metsään autolla, joka kaatoi tiellä ostoskärryn ja kala meni palasiksi. Keikkusillalla ne tippui veteen. Amalia-täti sai ison kalan. Muut sai mustikoita lettujen kanssa. Setä halusi etsiä hunajaa ja sai vihaiset mehiläiset peräänsä. Nauratti, kun mehiläisrinki juoksi Otson kimpussa. Sitten ne sai jäätelöt. Tarina oli hauska.”


 7. Se oli tosi kiva. Ja se oli hauskaa kun puuro tuli korvista ja makkara oli leivänpaahtimessa. Oona ihmetteli miksi telttaa ei saanut laittaa metsään? Oonasta oli hauskaa kun nallet putosivat riippusillalta ja saappaat jalasta pois.

  Oona 5-vuotta

  Äidin mielestä kirja oli ihan mukava, muttei mitenkään erityisen mieleenjäävä. Kirjan väritys ja kuvitus olivat hyviä. Oona jaksoi kuunnella satua ja piti siitä, mutta en usko, että hän ymmärsi ihan kaikkea.Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s