h1

Hinapulkka ja jäiset kädet [lukupiiri]

Jusa Peltoniemi : Hinapulkka ja jäiset kädet

Perässään punaista muovipulkkaa kiskova sankaritar on vallaton tuttavuus : kirjassa asutetaan pingviini puuhun ripustettuun pakastimeen, lainelautaillaan pulkalla etelänlomalla ja pelotellaan vessakummitusjutuilla.

Mainokset

7 kommenttia

 1. Todella oivasti kirjoitettu, hauska ja kekseliäs, rikasta kielenkäyttöä ja hersyvää huumoria pursuileva kirja puhutteli lähinnä lukijaa eli minua itseäni meidän tapauksessamme.

  Rikas kielenkäyttö paljastui liiankin monimutkaiseksi, pitkät kiemuraiset lauseet eksyttivät tarkkaavaisen esikoisenkin (7v) ja oudot ilmaisut vaativat loputtomiksi venyviä selityksiä, kun jo pelkkä mattoteline on ulkosuomalaiselle tuntematon käsite…

  Kirjan kohderyhmäksi suositellaan takakannessa 9-12v ikäisiä, ja kävi heti ilmi että 5-vuotias kuopus ei jaksanut seurata lainkaan, etenkään kun kuvitusta on niukasti.

  Toivottavasti isommat lukijat saavat enemmän irti Hinapulkan kutkuttavista seikkailuista !


 2. Hina Pulkka on hassu etunimi ja hän tekee hassuja temppuja.


 3. Kirja kertoo Hinapulkasta, joka veti aina pulkkaa perässään.

  Hyvää kirjassa olivat jäiset kädet, jotka veivät vessapaperin.

  Hauskaa kirjassa oli, kun Hinapulkka luuli että oli tullut hulluksi, kun ei ymmärtänyt ruotsinkielisiä lastenohjelmia, ja kun hän keräsi pudonneita pölykapseleita.

  Kaikki kertomukset eivät olleet hauskoja, eikä niitä aina ymmärtänyt.


 4. ”Pingvini oli jääkaapissa puussa, ja pulkka koko ajan. Vessakummitus pelotti, ei lueta.”


 5. Kirja oli liian vaikea. No, me ei luettu sitä kirjaa. – Saana 7 v. Ilvekset.

  Äidin kommentti: Kirja oli selvästi tarkoitettu isommille lapsille, eivätkä 5-ja 7-vuotiaat tytöt (vaikka lukemisesta pitävätkin) jaksaneet seurata sitä. Päätimme jättää kirjan lukematta. En kyllä itsekkään erityisemmin innostunut kirjasta, mutta emme päässeetkään ensimmäistä lukua pidemmälle….


 6. Leo ei oikein saanut selvää kirjasta ja sanoi ensimmäisen luvun jälkeen, että kirja on aika vaikea eikä siitä ymmärrä paljon mitään. Äidinkin mielestä kirja oli Leolle vähän liian vaikea, emmekä päässeet ensimmäistä lukua pidemmälle. Takakannesta selvisikin, että Iso-Werneri -sarja on tarkoitettu 9-12 -vuotiaille ! Sinänsä kieli on kyllä rikasta ja hauskaa, joten ehkäpä palaamme kirjan pariin muutaman vuoden kuluttua.


 7. Kirja oli liian vaikea ja selkeästi vanhemmille kuin Ilvesten 6-8v. tarkoitettu. Emme päässeet alkua pidemmälle ja jätimme kirjan sikseen.



Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s