Suomi-Koulu

Arbalèten oppilaat retkellä

Viime keskiviikkona Arbalèten oppilailla oli poikkeuksellinen koulukerta, koska se vietettiin ulkona. Retkipaikkana oli Arène de Lutèce. Sää oli suotuisa, aurinkoinen ja ihana! Jokaisella opettajalla oli omat rastit, joilla oppilaat kävivät vuorollaan.

Päivin pitämällä rastilla perehdyttiin sään havainnoimiseen opettelemalla mm.lämpömittarin lukemista, kuinka pilvet syntyvät, millaisia pilviä esiintyy, mitä tuuli on ja mistä suunnasta tuulee. Samalla oppilaat opiskelivat pääilmansuuntia, katsoivat kompassista missä suunnassa ne siellä puistossa olivat ja seurasivat pilvien matkaa ja niiden kehitystä taivaalla.

Pian rastilla puhuttiin luonnonsuojelusta. Oppilaat lukivat yhdessä ”tarua vai totta”-väitteitä luonnonsuojelusta ja miettivät esimerkiksi onko mansikoita parempi syödä kesällä vai talvella, onko kangaskassi parempi kuin muovipussi, ja syntyykö pyöräilystä ilmansaasteita. Lopuksi lapset kirjoittivat ajatuksiaan miten me kaikki voisimme suojella luontoa. Ajatukset koottiin ” luonnonsuojelupuuhun”.

Hannan rastilla tutustuttiin kaupungin eläinmaailman. Oppilaat tarkastelivat puistossa ympärillä olevia eläimiä ja niiden ääniä ja kaikki kertoivat omia urbaaneja eläinkokemuksiaan. Oppilaat pohtivat Hannan kanssa mistä mahtaa löytää siilin, sammakon tai muurahaisen ja millä tavoin eri eläimet löytävät ravintoa ja suojaa kaupunkioloissa. He keskustelivat myös ihmisten ja eläinten välisestä suhteesta: onko suloinen pikkuhiiri ihmisen kannalta kiva vai kehno alivuokralainen ja onko esimerkiksi ampiaisesta, käärmeestä tai kastemadosta ihmiselle ollenkaan mitään iloa.

Maijan rastilla herätettiin  aisteja sulkemalla silmät ja kuuntelemalla kaupungin ääniä.Puiston äänimaailmaa valtasi linnut ja leikkivien lasten huudot. Oppilaat piirsivät kuulemansa äänet paperille. Mutta miltä näyttää aivastus?

Rasteilta ei ole valokuvia, koska kaikki opettajat keskittyivät  pohdintoihin ja tutkimuksiin oppilaitten kanssa. Mutta iloisesta eväshetkestä tässä muutama kuva. Ja luonnonsuojelupuu, jossa on lasten mietteitä luonnon suojelemiseksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s