h1

Vauhdikas vuosi Suomi-koulussa

kesäkuu 14, 2017

Taas on yksi vuosi vierähtänyt vauhdilla ja on kevätjuhlien aika. Suomi-koulun lukuvuoteen mahtui paljon laulua, leikkiä, lukemista, runoilua, kanteleensoittoa ja kielioppiakin. Mutta vuoden mittaan on ollut paljon muutakin ohjelmaa. Syksyllä oli nukketeatteri Soivan Sammakon vierailu, josta koko koulu sai nauttia. Keväällä tahti senkun vain kiihtyi, oli museoretkiä, videokuvausta, vierailu lähetystössä ja käsityöpaja!

Maaliskuussa sekä Norpat ja Koppelot että Ilvekset ja Oravat pääsivät retkelle Clunyn keskiaikaiseen museoon , jossa Lea Nousianen oli oppaana. Lea kertoi oppilaille hauskasti ja kiinnostavasti keskiajasta, historian tapahtumista, taiteesta.

Koulussamme aikoinaan oppilaana ollut 14-vuotias Saana Ory kävi sekä Rollinin että Arbalèten kouluilla kuvaamassa videota oppilaistamme Suomen juhlavuoden kunniaksi. Video näytetään myöhemmin Ylen selkouutisissa Suomessa.

Suomen suurlähetystö kutsui ystävällisesti Suomi-koulun vierailulle huhtikuussa. Oppilaat saivat etsiä pääsiäismunia puutarhasta, niitä oli sinne kätketty sata juhlavuoden kunniaksi. Koulumme lukion oppilas André Santacruz ohjasi siellä hyvin pienimpiä oppilaita. Isoimmat oppilaat tutustuivat myös mielenkiintoiseen Pro Finlandia-näyttelyyn. Lähetystö tarjosi välipalan lapsille. Tunnelma oli lämmin ja iloinen.

Arbalèten koulussa kävi käsityön opettaja Annika Gummerus kertomassa käsityön opetuksesta Suomessa . Hän veti myös käsityöpajan, jossa oppilaat askartelivat helmistä pienet kauniit kalat.

Lämpimät kiitokset kaikille koulun toimintaan osallistuneille, Pia Leinoselle Soivan Sammakon esityksestä, Lea Nousiaiselle opastuksesta Clunyn museossa ( kahdelle eri ryhmälle kahtena keskiviikkona!), Saana Orylle videon kuvaamisesta ja editoinnista, Annika Gummerukselle käsityöpajasta. Suuret kiitokset André Santacruzille, Kirsi Vanamo-Santacruzille, Nora Klamille ja lähetystön henkilökunnalle kutsusta ja vierailumme hienosta organisoinnista.

Ohessa

muutamia valokuvia joistakin kevään tapahtumista, museoretkistä, videokuvauksesta Rollinilla ja vierailusta lähestystössä.

Ja vuosi huipentuu koulun kevätjuhlaan.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s