h1

Keväiset juhlat

kesäkuu 15, 2016

Ihan väärässä eivät ole ne, jotka sanovat, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta kyllä tämän päivän tunnelmat tiivistää hienosti myös yksi ainoa sana: KIITOS!

valmistelut

Alkuvalmistelut sujuvat jo rutiinilla; juhlatunnelmaan virittäydytään sekä kirjaimellisesti että kuvaannollisesti.

koristeet.jpg

Osa koristeista oli juhlasalissa jo valmiina, mutta hienoimmat luomukset löytyvät salin takaseinältä, jonne oli ripustettu Pupujen perhe- ja omakuvia. Sivuseinällä nähtiin Oravien taidenäyttely, jossa seikkailivat erilaiset eläimet.

puputkooste

Juhla alkaa suvivirrellä, mutta oikean avauksen suorittavat Vuokon luokan puput. Koko yleisö on yksimielinen; Puput ovat vaan niin suloisia!

puputkooste2

kisut

Pupujen jälkeen Kisut esittivät aivan mahtavan perinnesoitinnumeron kanteleineen Hanna-Marin johdolla.

kisut ja oravat

Myös Oravat yhtyivät musisointiin Laura-opettajan kanssa. Lavalla nähtiin todellista eläytymistä, kun laulua laulettiin vuoroin TOSI KOVAA ja sitten ihan hipihiljaa. Myös yleisö osallistui lauluun ihailtavalla panoksella.

kisut ja oravat9

ilvekset1

Ilvekset esittivät Päivi-opettajan kanssa hyvin perinteisen tavutusesityksen, johon vanhemmatkin osallistuivat. Ilveksiltä tavuttuu sana mikä hyvänsä!

koppelot1

Koppelot esittivät joka juhlaan sopivia arvoituksia sekä yhdyssanapantomiimeja. ”Entäs jos vanhemmat eivät arvaa?”, huolehtivat oppilaat etukäteen. Laitetaan paperille varuilta, vinkkasi ope-Marika.

norpat1

Hannan Norpat esittivät pantomiimeinä jokaisen Suomessa kesälomailevan kohtaamat (pulma)tilanteet: teltat, soutuveneet, linnunpöntöt ja kottikärryt.

meikit.jpg

Ohjelmaosuuden päätyttyä nautittiin vapaasta seurustelusta; vanhemmat ja opettjat tapaavat toisiaan harvoin ja silloinkin usein kiireen keskellä, joten juhlat ovat oiva tilaisuus turinoida. jutustelun lomassa Makka takoi lasten kasvoilla toinen toistaan upeampia meikkejä. ”Mun naamaa ei pestä ainakaan viikkoon!”, huudahti eräskin perhosprinsessa.

page

arpajaiset

Juhlien lopuksi suoritettiin perinteiset arpajaiset. Värit oppilaat tunnistavat helposti, mutta onko ”kahdeksankymmentäviisi” quatre-vingt-cinq vai  quatre-vingt-quinze?  Arpajaisvoitot saamme lahjoituksina, joista erityisen suuri kiitos Riina Vuoristolle, jonka Finlange -putiikissa kaikki tummansinisiin vekkihameisiin kyllästyneet saavat hieman lepoa silmilleen skandinaavisen lastenmuodin keskellä.

Ja näiden viidenkymmenen yhden kuvan ja yhden sanan (KIITOS) myötä Pariisin Suomi-koulu toivottaa kaikille juuri sellaista kesää kuin toivotte!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s