h1

Tunnelmia koulun 40-vuotisjuhlilta

Touko 27, 2014

Pariisin Suomi-koulun 40-vuotisjuhlia vietettiin hienoissa puitteissa Suomen suurlähetystöllä toukokuun puolivälissä. Juhliin oli saapunut ilahduttava määrä koulun entisiä oppilaita sekä entisten ja nykyisten oppilaiden vanhempia. Kiitämme lämpimästi kaikkia juhliin osallistuneita ja Suomi-koulun toimintaa tukevia vanhempia, oppilaita sekä entisiä opettajia.

 

Juhlapuhujat: Suurlähettiläs Risto Piipponen, Suomi-koulun puheenjohtaja Päivi Kauppila sekä Ranskan Suomi-seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta.

Juhlapuhujat: Suurlähettiläs Risto Piipponen, Suomi-koulun puheenjohtaja Päivi Kauppila sekä Ranskan Suomi-seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta.

 

Koulun perustaja Annikki Galloy.

Koulun perustaja Annikki Galloy.

 

Juhlissa palkittiin 5 pitkän työn Pariisin Suomi-koulun parissa tehnyttä opettajaa mitalein ja kunniakirjoin. Alakuvassa vasemmalla Erja Alterio, suurlähettiläs Risto Piipponen, Raija Lellouche, Vuokko Ogliastri, Elvi Boulot, Heli Favard ja Ranskan Suomi-seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta.

Juhlissa palkittiin 5 pitkän työn Pariisin Suomi-koulun parissa tehnyttä mitalein ja kunniakirjoin. Alakuvassa vasemmalla Erja Alterio, suurlähettiläs Risto Piipponen, Raija Lellouche, Vuokko Ogliastri, Elvi Boulo, Heli Favard ja Ranskan Suomi-seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta.

 

 

Juhlavieraita.

Juhlavieraita.

Puheenjohtajan tehtävistä tämän lukuvuoden päätteeksi luopuva Päivi Kauppila.

Puheenjohtajan tehtävistä tämän lukuvuoden päätteeksi luopuva Päivi Kauppila.

Päivi Kauppilan juhlapuhe:

On sanottu, että ”omalla kielellä voi sanoa sen mitä haluaa sanoa, eikä vain sitä, mitä osaa sanoa!”

Kerttu Vuolab on todennut hienosti, että ”Jokainen äiti puhuu lapselleen rakkaudella ja toivoo, että elämä jatkuu juuri hänen lapsessaan. Äidinkieli on ihmisen kirjoittamaton historia, joka kunnioittaa rakkautta, rauhaa ja elämää….” Rakkaiden lastemme äidinkielen vuoksi olemmekin kokoontuneet tänne Suomen suurlähetystöön juhlistamaan Pariisin Suomi-koulun 40-vuotisjuhlaa. Tämäkin Suomi-koulu on saanut alkunsa erään äidin –Annikki Galloy- halusta puhua lapselleen omaa kieltään ja vuosi vuoden jälkeen koulu on vastaanottanut oppilaakseen pieniä oppilaitaan oppimaan lisää rakasta kieltä ja kulttuuriamme. Päävastuu kielen oppimisesta on kotien harteilla ja Suomi-koulu on ollut mukana tukemassa tätä työtä.

Pariisin Suomi-koulu on yksi maailman vanhimmista ja eräitä harvoja keskeytyksettä toimineita kouluja. Toiminnan järjestäminen ja ylläpitäminen on harvoin ollut helppoa. Usein on ollut pulaa jostakin; rahasta, tiloista, vapaaehtoisista toimijoista ja joskus jopa oppilaistakin. Mutta peräänantamattomalla tahdolla tästä kaikesta on selvitty ja tullaan selviämään -kuten tästä parhaillaan käynnissä olevasta koulu-uudistuksestakin.

Suomi-koulumme ei ole enää oikutteleva nuorukainen, vaan oman arvonsa tunteva keski-ikäinen. Vaikka vuodet kuluvat, opetuksemme leikkimielisyys, oppimisen ilo ja innostuneisuus oman kieleemme ja kulttuurimme eivät koskaan katoa.

Kiitokset kaikille koulun toiminnassa mukana olleille niin oppilaille ja heidän vanhemmilleen, opettajille, vapaaehtoistyöntekijöille, yhteistyötahoille ja taustajoukoille, jotka ovat tehneet koulun pitkäikäisestä toiminnasta mahdollisen.

Toivotan onnea ja menestystä sekä monia tulevia oppimisen ilon täyttämiä lukuvuosia Pariisin Suomi-koululle!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s