h1

”Kuka on laittanut roskia minun kirjakassiini?” eli Suomi-koulun muuttopäivä

syyskuu 19, 2013

DSCN0346

Suomi-koululla kävi eilen melkoinen kuhina, vaikka yhtään oppilasta ei ollut paikalla. Opettajat lajittelivat, jakoivat ja ihmettelivät kaappiensa sisältöä, kun puolet koulusta muutti uusiin tiloihin rue Arbalètelle.

”Tilattiinko me vain yhdet värikynät?”

Jako sujui sopuisasti, joskin haikeasti. Tavaroita siirreltiin alakerrasta yläkertaan, hyllyltä toiselle ja kassista laatikkoon ja toisinpäin. Suomi-koulun opettajatiimi voi vahvistaa urbaanimyytin, jonka mukaan ruotsalaisen huonekaluosien valmistajan kassiin mahtuu aina enemmän tavaroita kuin yksi ihminen jaksaa kantaa.

”Teillehän jäi nyt tosi paljon kaappitilaa!” – Joo, kun kaikki tavarat ovat vielä ulkona.

roinat

”Laitatte sen vaan siihen kielletylle paikalle hätävilkut päällä.” – Ei me voida, kun ollaan suomalaisia ja pelätään poliisia.

Muuttoautoksi ei välttämättä tarvita pakettiautoa. Pienemmälläkin autolla homma sujuu – tosin hitaammin ja useampia reissuja tehden. Pysäköinti Pariisin keskustassa on aina yhtä vaivatonta auton koosta riippumatta. Eläköön myös kielletyt ajosuunnat, oikeat muuttoautot, taksit ja keskellä tietä suutelevat turistit!

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Ensi keskiviikkona olemme valmiita ottamaan oppilaat vastaan.

DSCN0359

Myös rue Arbalètella.

arbalete

Koska koulun alkuun on enää viikko, olemme koonneet pienen muistilistan koulun alkua koskien.

Suomikoululaisen VANHEMPIEN muistilista:

1. Ole ajoissa paikalla.

Puput, Kisut ja Oravat: 10 rue Rollin,  75005 Paris klo 14.30-16.45. Oppilaat otetaan sisään luokittain pienimmistä, Pupuista, aloittaen.

Ilvekset, Koppelot, Norpat, Suurpedot: 41, rue de l’Arbalète, 75005 Paris klo 14.45-17.00. Oppilaat otetaan sisään luokittain Ecole primairen ovesta nro 1.

Molempien koulujen tiloissa toimivat nyt myös ranskalaisen koulun centre de loisirsit. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että turvallisuussyistä emme voi vastaanottaa myöhässä saapuvia oppilaita. Toiveissamme on myös, että saisimme ensi vuonnakin jatkaa samoissa tiloissa, koska osaamme noudattaa paikallisen koulun vaatimuksia. Ne vanhemmat, jotka tuovat lapsia molempiin kouluihin, voisivat ehkä jakaa kuljetuksia niin, että molemmilla kouluilla ollaan ajoissa ovien auetessa. 

2. Ilmoita poissaoloista. Poissaolosta on ilmoitettava lapsen opettajalle joko ennen koulun alkua tai välittömästi sen jälkeen, mieluiten tekstiviestillä. Luemme tekstiviestit, mutta emme aina ehdi niihin vastaamaan. Jos poissaolo on tiedossa jo ennakolta, voi tiedon lähettää sähköpostitse. Kahdesta peräkkäisestä ilmoittamattomasta poissaolosta oppilas menettää paikkansa Suomi-koulussa.

3. Ilmoita, jos lapsen hakija vaihtuu. Jos lapsen hakija vaihtuu – olipa se sitten yhdeksi kerraksi tai useammaksi – on siitä ilmoitettava lapsen opettajalle ennen koulukerran alkamista hakijan nimen ja puhelinnumeron kanssa. Opettajilla on oikeus (ja velvollisuuskin) tarkastaa hakijan henkilöllisys tarpeen vaatiessa. Yllättäviä tilanteita lukuunottamatta hakijalla on oltava vanhemman allekirjoittama lupalappu lapsen hakemiseen.

4. Ole ajoissa paikalla. Anteeksi, että jankutamme, mutta tämä on erittäin tärkeää. Lapset täytyy tuoda ja hakea ajoissa. Jokaikinen koulukerta. Uusissa koulutiloissa lapsia ei voida myöskään hakea pois kesken koulupäivän (sairaustapauksia lukuunottamatta).

Suomikoululaisen muistilista:

1. Tule paikalle.

2. Puhu ja kuuntele suomea.

3. Opi ja nauti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s