h1

Muutoksen tuulet puhaltavat Suomi-kouluun

kesäkuu 10, 2013

Kuten sihteerimme Jetta on jo teitä vanhempia informoinut, tulevan lukuvuoden alusta lähtien, toistaiseksi määrittelemättömäksi ajaksi, Suomi-koulu jakaantuu kahteen eri toimipisteeseen. Tämä päätös tuli olosuhteiden pakottamana, ilman että meidän mielipidettämme kysyttiin. Tehtäväksemme jäi vain valita kahdesta vaihtoehdosta: hyväksyä ehdotetut tilat tai lopettaa Suomi-koulu kokonaan juuri 40-vuotisjuhlien kynnyksellä. Johtokunta päätti valita vaihtoehdoista vähemmän huonon eli jakautua näihin kahteen eri toimipisteeseen.

Tänä keväänä koulu-uudistuksesta johtuen koulutilojen saanti oli erityisen vaikeaa ja vaati johtokunnalta ja monelta muulta ulkopuoliseltakin usean kuukauden työpanoksen. Lukemattomia kirjeitä, puheluita, tapaamisia ja viikkojen turhauttavaa odottamista – kaikki tämä meidän vapaaehtoistyöntekijöiden omalla ajalla ja korvauksetta. Tilojenkäyttösopimus tehdään aina lukuvuodeksi kerrallaan ja ensi keväänä, kuten jokaisena muunakin keväänä, on taas tilojen hankinta uudestaan edessä. Tulevana vuotena valitaan taas uudet johtokunnan jäsenet seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi, joten jokaisella teistä yhdistyksemme jäsenistä on mahdollisuus asettua ehdolle koulun luottamustehtäviin ja näin ollen olla jatkossa mukana etsimässä joko uusia yhteisiä tiloja koulullemme tai jatkaa ponnistelua näiden nykyisten tilojen säilyttämiseksi.

Syyskuusta 2013 alkaen pienet Puput, Kissanpojat ja Oravat jatkavat koulunkäyntiään rue Rollinilla ja isot Ilvekset, Koppelot, Norpat ja lukiolaiset siirtyvät rue Arbalèten koululle. Etäisyyttä näiden kahden koulun välillä Mappy-karttaohjelman mukaan on n.970m ja kävelyaikaa hitaasti kävellen n.15min. Tiedämme, että tämä järjestely hankaloittaa kouluun tuomisia ja viemisiä, mutta teemme parhaamme järjestääksemme kouluajat siten, että kahden eri toimipisteen välillä kulkeminen sujuisi joustavasti.

Koska molemmissa tulevissa koulutiloissamme – kuten kaikissa viidennen arrodissementin kouluissa – toimii samanaikaisesti ”centre des loisirs” sekä mahdollisesti myös muita yhdistyksiä, Suomi-koulun käytäntöihin tulee väistämättä muutoksia mm. koulunaloitus- ja loppumisajan osalta sekä välituntikäytäntöihin liittyen. Vahvistamme uudet kellonajat heti kun mahdollista. Pyrimme, että Rollinille jäävien oppilaiden koulu tulisi alkamaan n.klo 14.15 ja Arbalètella 14.30. Vastaavasti Arbalèten koulu tulisi päättymään n. klo 16.30 ja Rollinilla n.16.45. Pienten kouluaika pysyy entisellään 2.5h:ssa (150min) eikä välituntiaikaan tule muutosta. Isompien kouluaika lyhenee hieman, mutta varsinainen opetusaika pysyy täysin ennallaan.

Tällä hetkellä jokaisella koulukerralla on mennyt vähintään 10-15 min aikaa hukkaan, kun odottelemme pihalla mattimyöhäisiä saapuvaksi. Jatkossa, kun koulutilojemme kulunvalvonta tulee olemaan yhteiskäytön johdosta paljon nykyistä tiukempaa, on erityisen tärkeää noudattaa kouluaikoja. Todennäköisesti myös kouluaikana nautittu välipala joudutaan lopettamaan ja lapset syövät tällöin välipalansa, kuten ranskalaisissa kouluissa yleensäkin, kouluajan jälkeen. Tiedotamme näistä muutoksista sähköpostitse ja täällä blogissa heti kun mahdollista.

Iloitsemme ja olemme kaikesta huolimatta tyytyväisiä, että Suomi-koulu voi jatkaa toimintaansa! Opettajat suunnittelevat innokkaina tulevaa lukuvuotta, sihteeri ja juhlavastaava järjestelevät jo tulevan juhlavuoden tapahtumia, mutta sitä ennen vietetään vielä ehkäpä viimeistä kevätjuhlaa Rollinin koululla. Lämpimästi tervetuloa keskiviikkona 19.6. oleviin kevätjuhliimme!

Pariisin Suomi-koulun johtokunnan puolesta,

Puheenjohtaja Päivi Kauppila

DSCN0010

Mainokset

One comment

  1. Kiitos paljon kaikille asiaa hoitaneille, ihania uutisia ja hatunnosto onnistuneesta projektinhallinnasta !! =)Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s