h1

Hampaita, hampaita, hampaita

Touko 8, 2012

Pariisin Suomi-koulussa tämän kevään teemapäivän aiheena olivat hampaat. Oppilaille oli järjestetty neljä rastia, joissa Koppelot, Ilvekset, Oravat ja Kissanpojat vierailivat luokittain. Päivin kanssa tutustuttiin hampaan rakenteeseen ja kehitykseen. Hammaskeijuista ja –hiiristäkin keskusteltiin ja katsottiin, miltä hampaat missäkin iässä näyttävät.

Johanna ja Kristiina kertoivat suuhygieniasta ja opastivat oikeaan hampaidenharjaukseen. Kotiinviemisiksi oppilaat saivat hammasharjat ja monille vanhemmillekin koulun hammashoitolasta tutut punatabletit, joilla voi kotona hampaiden pesun jälkeen kokeilla, kuinka hyvin harjaus on onnistunut.

Välipalan lapset söivät Marikan kanssa ja samalla mietittiin, millaisesta ruuasta hampaat tykkäävät. Oppilaat saivat lajitella ruokia ”hyviin” ja ”huonoihin” ja olivat siinä varsin taitavia. Kaikille oli selvää, etteivät hampaat pidä sokerista eivätkä limsoista, mutta esimerkiksi mehujen ja sitrushedelmien ”huonous” yllätti monet.

Musiikkiakaan ei teemapäivästä puuttunut, kun oppilaat saivat soitella kannelta Sadun kanssa. Sekä laulut että itse soitin liittyivät hampaisiin, sillä hauen leukaluustahan vaka vanha Väinämöinen ensimmäisen kanteleen tekaisi. Suomi-koululla on toki jo nykyaikaisemmat, puiset soittimet, joissa kielet on kiinnitetty pieniin metallitappeihin eikä hauen hampaisiin.

Hammaspäivä oli mitä ilmeisimman onnistunut, sillä kodeista kantautui viestejä, että illalla hampaita oli harjattu suurella innolla ja hampaisiin liittyvää tietoa jaettu koko lähipiirille.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s