h1

Näkötutkimusta lapsilla

maaliskuu 13, 2012

Suomi-koulun kirjastotäti on myös ansioitunut aivotutkija, ja etsii vapaaehtoisia lapsia uuteen tutkimukseensa. Ohessa tarkemmin aiheesta :

”Lapsen näköjärjestelmä ja sen tarkkuus kehittyvät syntymän jälkeen vielä monen vuoden ajan. Myös tarkkaavaisuustoiminnot kehittyvät lapsuusvuosien aikana, ja niiden kehittyminen vaikuttaa siihen mihin lapsi kiinnittää huomiota tarkkaillessaan ympäristöään.

Mittaamme tutkimuksessamme lasten silmänliikkeitä heidän katsellessaan kuvia tietokoneruudulta.  Olemme erityisesti kiinnostuneita siitä, mihin lapsi kiinnittää huomionsa kuvan katsomisen alku- ja loppuvaiheessa. Aikuisilla tehdyissä tutkimuksissa on osoitettu, että katsomme yleensä aluksi kuvan taustaa ja vasta myöhemmin siirrymme tarkastelemaan kuvan yksityiskohtia.

Jos lapsesi on 4-10 –vuotias, normaalisti kehittynyt lapsi, hän olisi sopiva henkilö osallistumaan tutkimukseen! Tutkimus kestää noin puoli tuntia, ja sen aikana tutkittava istuu tietokoneruudun edessä, katselee kuvia ja tekee yksinkertaista tarkkaavaisuustehtävää. Silmänliikkeitä mitataan ruudun edessä olevalla kameralla.

Tutkimus tehdään Paris Descartes –yliopistossa, osoitteessa 45 rue des Saints-Pères, Paris 6e, joko arkisin tai lauantaisin. Jos haluat osallistua tutkimukseen lapsesi kanssa, ota yhteyttä sähköpostitse: pia.rama [ät] parisdescartes.fr ja sovitaan tutkimusaika!”

Lisätietoa ”vauvalaboratorion” sivuilla.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s