h1

Kirjailijavieraana Harri István Mäki

joulukuu 12, 2011

Suomi-koulujen tuki ry palkitsi Pariisin ja Belgian Suomi-koulut aktiivisuudestaan ja oppilasmäärän kasvusta lähettämällä vieraaksemme lapsille ja nuorisolle pääasiassa kirjoittavan kirjailija Harri István Mäen.

Vastaanotimme Harrin koulullamme keskiviikkona 7.12. Olimme jo etukäteen sähköpostitse suunnitelleet iltapäivän kulkua Harrin kanssa ja isoimmat oppilaat tutustuivat Suomi-koulujen tuki ry:ltä lahjoituksena saamiimme István Mäen kirjoihin.

Suomi-koulukerran alussa olimme yhdessä Kissanpoikien, Oravien, Ilvesten, Koppeloiden ja lukiolaisten kanssa, jolloin Harri kertoi itsestään ja taustoistaan, ja tämän jälkeen jakauduimme pienryhmiin. Koppelot olivat pitkin syksyä lukeneet Harrin kirjoja ja heillä olikin vihkoissaan valmisteltuna runsaasti kysymyksiä kirjoihin, niiden hahmoihin ja tapahtumiin liittyen. Myös Harrin omat lemmikkieläimet ja niiden esiintyminen kirjoissa kiinnostivat kovasti. Ilvekset olivat ehtineet tutustua vasta yhden kirjan alkuun, mutta siitä huolimatta kysymyksiä riitti ja tarkennuksia henkilökuviin – sekä sanallisia että piirroksia – haettiin kirjailijalta. Pikaisen välitunnin ja nimikirjoitusten jaon jälkeen Harri suuntasi kulkunsa Kissanpoikien ja Oravien pienryhmään.

Torstai-iltana koululaistemme vanhemmilla oli tilaisuus illallistaa yhdessä kirjailijavieraamme kanssa. Paikaksi valittu Bistro de la Muette sopi oikein mainiosti tapaamispaikaksemme ja kymmenpäinen ryhmä vanhempia ja opettajia vietti oikein hauskan illan Harrin seurassa. Keskustelunaiheet eivät rajoittuneet pelkästään jälkiruokien avulla imitoituihin István Mäen kirjahahmoihin ja taisipa useampi kysellä, onko Pariisi innoittanut uusiin kirjaideoihin ja -hahmoihin.

Seuraavana päivänä muutamaa koululaistamme kiinnosti aivan valtavasti, mitä kirjailijat syövät. Emme tiedä, onko yleistettävissä yhtä ja ainoaa kirjailijaruokavaliota, mutta sen verran voinemme paljastaa, että Harri söi liekitettyjä lättyjä jälkiruoaksi…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s