h1

Ilvesten kirjoituksia

maaliskuu 24, 2011

Suomi-koulun Ilvesten ryhmässä on talvi aherrettu ja uurastus oppimistehtävien parissa jatkuu läpi kevään  ja alkukesän 15.6. oleviin kevätjuhliin saakka.

Toissa viikolla Ilvekset kirjoittivat pienet tarinat aapisen kuvasta. Kirjoitamme pieniä tarinoita pitkin kevätlukukautta ja lukuvuoden lopussa näkee sitten huiman kehityksen, joka kirjoittamisessa on tapahtunut. Tällä hetkellä suurin osa Ilvesten oppilaista on vielä esiopetusikäisiä. Tavoitteena on, että oppilas rohkaistuu ilmaisemaan itseään kirjoittamalla suomeksi ja ymmärtää kirjain- ja äänneyhteyden kirjoittamisessa. Tärkeää on, että oppilaille syttyy kirjoittamisen ilo.

Opettelemme parhailaan sanojen taivuttamista ja lauseiden muodostamista. Aapisen tehtävävihkon Oma nurkka -tehtävät tarjoavat eriytttävää lisämateriaalia jo sujuvasti kirjoittamaan osaaville. Luku- ja kirjoitustaito kulkevat yleensä rinta rinnan, koska ne tukevat toisiaan. Kirjoitustaidon oppiminen etenee kirjainmuotojen oppimisesta tavujen ja sanojen kautta tekstin tuottamiseen, jota harjoittelemme säännöllisesti joka koulukerralla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s