h1

Leivän matka pellolta pöytään

maaliskuu 28, 2010

Suomi-koululla vietettiin Leipä-teemakertaa ja tutustuttiin leivän matkaan pellolta ruokapöytiimme. Katselimme siemeniä, juuria ja ohran oraita. Haistelimme multaa ja tunnustelimme sitä sormissamme. Istutimme jokaiselle tapahtumaan osallistuneelle Kissanpojalle, Oravalle ja Ilvekselle oman raiheinäkokoisen ohrapellon. Kasvun ihmettä odotellessamme maistelimme sekä vehnä- että ruisleipää, opettelimme tunnistamaan kauran, ohran, rukiin ja vehnän toisistaan sekä pohdimme, että mihin eri viljoja käytetään. Kaurapuuro, ruisleipä, ohrarieska ja vehnäpulla olivat lähes jokaiselle tuttuja.

Välitunnin jälkeen oppilaat jakaantuivat luokittain eri rasteille: Elvi piti leivontarastia, Päivi ohran istutusta ja Ulla kertoi leivänmatkasta ja perehdytti leipäsanastoon. Kissanpojat askartelivat lehdistä leikkaamistaan kuvista ”leipäkorin” ja isommat harjoittelivat kirjoittamaan sanoja. Onneksi sää suosi ja saimme tehdä istutushommat koulun avaralla takapihalla.

Kotiinlähtiessä oli kuhinaa ja vilskettä, kun oppilaiden piti muistaa ottaa mukaansa kotiinviemisiksi annetut taikinapussit ja raiheinäkylvökset. Illan mittaan nettivastaavamme Pia laittoi vielä sämpylänpaisto-ohjeet tulemaan niitä kaipailleille.

Mainokset

One comment

  1. […] ja leivän matkojen jälkeen tänä vuonna Munamiehen suuren suosion innoittamana tutustumme kananmunan […]Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s