h1

Ulkosuomalaisten nuorten talvileiri 28.2. – 7.3. 2010

tammikuu 10, 2010

Ulkosuomalaisten nuorten talvileiri 28.2.-7.3. 2010 : Metsäkartanon nuoriso- ja luontomatkailukeskus, Rautavaara

Metsäkartanon nuoriso- ja luontomatkailukeskus toivottaa kaikki 14-16-vuotiaat ulkosuomalaiset nuoret tervetulleeksi talvileirille helmi-maaliskuussa 2010.

Leiri kokoaa yhteen ulkosuomalaisia nuoria eri maista nauttimaan Suomen talvesta ja laadukkaasta leiriohjelmasta. Paukkupakkaset, valkoiset hanget ja satumaisen kaunis luonto tarjoavat upeat puitteet talviloman viettoon. Leiriaktiviteetit sisältävät monipuolisesti talvisia urheilulajeja, kulttuurisia aktiviteetteja, käsitöitä, luonnossa liikkumista ja suomen kielen harjoituksia.

Tervetuloa talviloman viettoon korkeitten nietosten keskelle!

Tietoja leiristä:

Ajankohta: 28.2.-7.3. 2010

Leiripaikka: Metsäkartano sijaitsee Rautavaaralla, upeissa erämaisemissa, järven rannalla. Metsät, järvet, joet ja läheinen Tiilikkajärven kansallispuisto luovat Metsäkartanon erikoislaatuisen ympäristön. Metsäkartanolla on ensiluokkaiset, laadukkaat puitteet, jotka luovat miellyttävän ilmapiirin. Metsäkartano on ekologinen matkailukohde, jolla on EU:n ympäristömerkki.

Metsäkartano kuuluu Suomen 10 erinomaisesti varustettun nuorisotyön osaamis- ja matkailukeskuksen verkostoon. Keskusten tehtävänä on kehittää nuorisotyön menetelmiä, toimia nuorison osaamis- ja kehittämiskeskuksena sekä edistää nuorison liikkuvuutta kotimaassa ja ulkomailla. Keskusten toimintaa ohjaa nuorisotyölaki ja tämän toteutumista keskuksissa valvoo Opetusministeriö.

Useat vierailijat pitävät Metsäkartanoa yhtenä Suomen hienoimmista kohteista, ja toivotamme teidät täten tervetulleiksi tälle mielenkiintoiselle leirille! Lisätietoja kohteesta näiltä internet-sivuilta.

Osallistujat: Talvileiri on kaikille ulkosuomalaisille nuorille, jotka ovat 14 – 16 -vuotiaita.

Matkustaminen : Osallistujien tulee huolehtia osallistujien matkoista Helsinkiin. Leirin hintaan sisältyy kuljetus Helsingistä (sekä lentokentältä että keskustasta) Metsäkartanolle. Metsäkartanon nuoriso-ohjaaja on vastassa Helsingissä.

Majoitus ja ruokailut: Osallistujat majoittuvat jaetuissa 2-4 hengen huoneissa kotoisassa Metsäpirtissä (176 m2) jossa on 22 vuodepaikkaa kuudessa huoneessa. Rakennuksessa on oma sähkösauna, tupa ja hyvin varusteltu keittiö. Matkaa päärakennukseen 400 m ja rantaan 50 m.

Ruokailut tapahtuvat buffet-tyylisenä Metsäkartanon päärakennuksen ravintolassa. Ruoat valmistetaan ekologisesta lähiruoasta. Ilmoittakaa ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisista erikoisruokavalioista ja –allergioista.

Osallistujien on pidettävä huolta omista puhelinlaskuistaan. Yleisötietokone löytyy päärakennuksesta.

Leirin ohjelma: Päivittäinen leiriohjelma sisältää erilaisia aktiviteetteja, joiden teemat liittyvät urheiluun, luontoon, kulttuuriin, suomalaisuuteen jne. Metsäkartanon asiantuntevat, mukavat ja kielitaitoiset oppaat pitävät huolta ohjelman kulusta ja turvallisuudesta. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi:

 • Lumikenkäilyä
 • Kelkkailua
 • Hiihtoa
 • Erätaitoja
 • Käsityöpajoja
 • Seinäkiipeilyä
 • Curlingia
 • Pulkkailua
 • Jousiammuntaa

Ohjelma sisältää erityisesti aktiivisia työpajoja liittyen suomalaiseen kulttuuriin ja kieleen.

Vakuutus: Osallistujien tulee huolehtia omasta matkavakuutuksestaan leirin ajalle.

Osallistumismaksu: 539€ per osallistuja

Osallistumismaksu sisältää:

 • Majoitus koko leirin ajan 2-4 hengen huoneessa
 • Täysihoito (kaikki ruokailut buffet-tyyliin)
 • Ohjelmassa mainitut aktiviteetit ja niissä tarvittavien varusteiden lainat
 • Vapaa kuntosalin käyttö
 • Nuoriso-ohjaaja /Metsäkartanon opas koko leiriohjelman aikana
 • Meno-paluu linja-autokyyditykset Helsinki-Vantaan lentokentältä tai Helsingin keskustasta Metsäkartanoon oppaan kanssa.

Talvileiri toteutuu mikäli leirille ilmoittautuu vähintään 15 osallistujaa. Vastaamme mielellämme, mikäli sinulla on kysyttävää leiristä. Kiinnostuneille osallistujille lähetämme ilmoittautumislomakkeen täytettäväksi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ilmoittautumiset : Maija Jeskanen, kansainvälinen koordinaattori, +358 (0)40 3564530
maija.jeskanen(a)metsakartano.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s