h1

Tervetuloa Pariisin Suomi-koulun blogiin

kesäkuu 5, 2007

Bienvenue au blog de l’école finlandaise de Paris !
Pour plus d’informations en français, merci de vous référer à la section ”en français” ici.

Tämä ensimmäinen postaus on lähinnä kokeilua graafisen asun ja muun hienosäädön tiimoilta. Kommentit ja ehdotukset ovat tervetulleita, ja vapaaehtoiset moderaattorit pääsevät mukaan seikkailemaan kulisseissa pyynnöstä.

Mainokset

13 kommenttia

 1. Ensimmäinen kommentti näön vuoksi. Herää kysymys miten hoitaa kaksikielisyys ? Tuleeko kaikkien juttujen olla kahdella kielellä ? Eri postauksissa ??

  Omassa blogissani otsikot on molemmilla, juttu ensin suomeksi, sitten kuvitus ja alla ranskaksi. Linkki on sivupalkissa ”sekalaista”-sarjassa.


 2. Tarviiko postausten edes olla kahdella kielellä? Jos tämä on ensisijaisesti Pariisin Suomi-koululaisten ja siitä tietoa hakevien foorumi, niin silloinhan postaukset pelkästään suomeksi riittänevät?


 3. Ensinnäkin, suuret kiitokset Pia tämän blogin toteuttamisesta! Olen Päivin kanssa samaa mieltä siitä, että postaukset ainoastaan suomeksi riittävät.


 4. Huh helpotus ; parempi näin – tulee vähemmän hommaa. Voin panostaa hieman enemmän tuohon ainokaiseen ”en français” -sivuun sitten, ja loput olkoot Suomi-koulun kielellä.

  Vive la Finlande ; vive l’école finlandaise !!

  =)


 5. Kiva kivaa tallainen! Taytyy saada itsesta irti pieni visiitti siella paljon kuulemastani Suomi – koulussa! olisi ihanaa jos tuo minun kuopukseni joskus sanoisi kokonaisen lauseen suomeksi. Eika vain noita yksittaisia sanojaan… Heh. Onpa se parempi kuin ei mitaan! Mutta mina jaan kyttikselle tanne miten tama tasta lahtee kayntiin ;o) Kivaa, etta sina Miss Pligaa kerkiat tallaista sivua pitamaan ylla!


 6. Hei! Asuin neljä vuotta sitten pariisissa ja ihastuin kaupunkiin. Valmistun kohta opeksi ja kysyisinkin, montako luokka-astetta Suomi-koulussa on? Musta tulee kotitalousopettaja, olisi mahtavaa päästä sinne töihin! 🙂


 7. Hei,
  Kiitokset kaikille Suomi-koulun blogin aloitteen
  tekijöille.On tosi mukavaa saada omat sivut, meillä oli niin paljon keskustelua viime vuonna mahdollisista Web sivuista.

  Haluaisin ehdottaa sivupalkkiin lisättäväksi yhteistiedot Message Mother support group
  järjestöstä,joka on englannin kielisten vanhempien tukijärjestö Pariisissa (Jäseniä 2007 n.2400, 30 kansallisuutta).

  http://www.messageparis.org

  Message julkaisee ”ABCs of Parenting in Paris” kirjaa, 339sivua. Tämä julkaisu kattaa mm Ranskan lastenhoito ja sosiaalisysteemin, raskaus,synnytys ja vastasyntyneen hoitoon liittyvät asiat, kansaiväliset koulut ja lastenkerhot,kaksikielisyys infoa,
  lasten vapaa aikaan ja töiden etsimiseen liittyviä vinkkejä löytyy myös.

  Message järjestää myös vanhempien ja lasten
  tapaamisia sekä seminaareja asijantuntijoiden kanssa. Olen ollut Messagejäsenenä ryhmässä usean vuoden ajan ja aina löytyy jotain uutta ja ajankohtaista.

  Syksyterveisin

  Sirkka


 8. Hei,
  Hieman ihmetyttää tama raskas koulusysteemi Ranskassa.
  Tämän päivän Figaron mukaan ollaan nyt käymässä keskustelua koulu tuntien keventämisestä ja lauantai tuntien lopettamisesta,vaihtoehtona ollaan otettu aamupaivatunnit keskiviikkona tai lomien lyhentäminen. Jos tulee aamupäivätunnit keskiviikkoisin niin nähtäväksi jää miten se vaikuttaa Pariisin keskiviikon suomi kouluun?

  OECD on muuten julkaisut syyskuussa 2007 education at glace raportin josta pieni yhtenveto ohessa.

  Perusasteella vähällä opetuksella huipputulokset:

  Suomessa 7–14-vuotiaat lapset viettävät järjestetyssä opetuksessa (opetussuunnitelmien mukaisilla pakollisilla oppitunneilla) vähemmän aikaa kuin muissa OECD-maissa. Suomalaislapset ovat ikävuosien 7–14 välillä koulussa yhteensä noin 5 400 tuntia, kun esimerkiksi Alankomaissa ja Italiassa koulutuntien määrä on yli 8 000 tuntia (Rankassa n.7500 h)
  . Suomen jälkeen vähiten koulussa aikaansa viettävät slovenialaiset ja norjalaiset lapset. Vähäisestä oppituntien määrästä huolimatta suomalaiset saavat jatkuvasti huipputuloksia esimerkiksi PISA-vertailussa.

  Sirkka


 9. Hei Sirkka,

  Kiitos ahkerasta kommentoinnista ja päivän polttavien aiheiden pohdinnasta !

  Laitoin uuteen blogiini juuri postauksen tästä :

  http://www.maurelita.com


 10. Haluan vaan lähettää terveiset kaikille niille Suomi-koulun opettajille jotka muistavan entisen opettajan (silloin sukunimi Jansson) vuosilta..öö…koska se nyt olikaan…olisko ollut
  -97-99!
  Muutimme sitten 2001 Hollantiin missä toimin Suomi-kouun opena ja nyt asumme Brysselissä (muutimme heinäkuussa).
  Paljon terveisiä, ottakaa yhteyttä jos vaan haluatte, ehditte jne.!


 11. Hei kaikki Pariisin suomalaiset,

  Opiskelen työpsykologiaa Paris Descartes-yliopistossa ja teen parhaillaan lopputyötä ekspatriaateista ja heidän perheistään. Tarkemmin ottaen kohderyhmäni on suomalaisnaiset, jotka ovat tulleet Ranskaan miehensä työn vuoksi.
  Lopputyöni on osa laajempaa yliopistolla tehtävää tutkimusta, jonka tarkoituksena on parantaa ekspatriaattien ja heidän perheidensä ulkomaankomennukseen valmistautumista ja sen sujumista.
  Haastattelulla pyritään kartoittamaan ekspatriaattiperheiden kokemuksia Ranskassa asumisesta. Haastattelu on luottamuksellinen ja kaikki siitä saatava tieto käsitellään nimettömänä. Kaikki tutkimukseen osallistuneet henkilöt tulevat saamaan yhteenvedon tutkimuksen tuloksista.
  Jos olet kiinnostunut ja sinulla on hetki aikaa uhrata hyvään tarkoitukseen, ota yhteyttä osoitteseen evahjelt@hotmail.com tai 06.20.25.54.37
  Yhteistyöterveisin,
  Eeva


 12. Hei Eeva,

  Itse en suinkaan ole tullut Pariisiin miehen (työn) vuoksi – mies on ranskalainen ja tulin ammoin Sveitsin kautta opiskelemaan omin nokin.

  Välitän kuitenkin viestisi eteenpäin tutuille sekä suljettuun yahoo-ryhmään ; toivottavasti tärppää.

  Aurinkoista syksynjatkoa…


 13. Hei!

  Opiskelen ensimmäistä vuotta Pariisin Panthéon-Assas:in yliopistossa oikeustiedettä ja valtio-oppia. Olen tehnyt suurimman osan koulustani Suomessa. Kirjoitin ylioppilaaksi viime keväänä Turussa. Sattuukohan kukaan tietämään, mistä Pariisista voisi saada jotenkin Suomeen liittyvän kesätyöpaikan kesälle 2008?
  Kiitoksia avusta; hauska muuten tietää, että meitä suomalaisia täältä Pariisista ilmeisesti löytyy enemmänkin 🙂

  Ystävällisin terveisin, Laura GuérinVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s